Terug

Over ons

Altijd al willen leren windsurfen, kitesurfen of een SUP tocht willen maken over de Friese wateren?

Surfcenter Sudwest

Dankzij onze unieke locatie op de Kuilart in Koudum is het geschikt voor alle niveau’s en toegankelijk voor jong en oud! Wilt u graag meer informatie of kan u niet wachten om op het surfboard te springen? Neem dan contact met ons op. Tot op het water!

Over het Surfcenter

Marc Pesman verruilde het Drentse Klazienaveen voor zijn vaste vakantiebestemming Workum om zo dicht mogelijk bij het water te wonen. Sinds  2019 is hij met zijn Surfcenter actief op De Kuilart.

Marc, hoe komt het dat jij zo’n watergek bent geworden?

Dit is vooral te danken aan de grote passie voor watersport van mijn ouders. Op mijn 5e ben ik al begonnen met windsurfen en zeilen.  Elke vakantie of ander vrij moment gingen wij richting Workum voor het zeilen of windsurfen. Ik hoefde het water maar te voelen en had de breedste glimlach! Dat is tot op de dag van vandaag nog niet veranderd.

En toen kwam De Kuilart voorbij… Hoe ben je hier terechtgekomen?

Sinds mijn 13e heb ik gewerkt bij het surfcenter op het strand van Workum. In het najaar van 2018 was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Zonder na te denken heb ik de telefoon gepakt en contact gezocht met Ramses Landman van SudwestSails. Voor ik het wist maakte ik hier mijn eerste dagen en leerde ik de techniek achter reparatie van zeilen. Ramses was op dat moment al in contact met De Kuilart over het opzetten van een surfcenter op De Kuilart. Het enige wat ze nog misten was een geschikt persoon om dit op te pakken. Deze uitdaging kon ik niet afslaan aangezien dit hetgeen is wat ik het liefst wilde! Het eerste seizoen heb ik met Ramses gedraaid en vanaf 2020 doe ik het alleen.

En waarom moeten onze gasten op De Kuilart surfcursus bij jou volgen?

Of je nou gaat windsurfen voor de allereerste keer, of het na 15 jaar weer opnieuw wilt oppakken, windsurfen is iets wat je uitdaagt, iets wat altijd naar meer smaakt. Elke keer dat je het water op gaat is het weer anders en leer je nieuwe dingen. Zowel windsurfen als suppen is toegankelijk voor iedereen; onze ervaren instructeurs staan altijd klaar om je op een geweldige manier kennis te laten maken met deze fantastische sporten!

En wat nou als het niet waait?

Om hetzelfde ontspannen gevoel te ervaren halen we de zeilen van de plank, pakken we een peddel en suppen we het open water op. Hier genieten we van een geweldige Friese zonsondergang, iets mooiers is er niet!

Suppen kan overal, ik pak vaak mijn SUP en rijd naar een mooi kanaal of meertje in de buurt en peddel het water op om van de natuur te genieten. Mocht je nieuw zijn in Friesland en enige windsurf ervaring hebben, dan raad ik aan om ook eens langs de Friese IJsselmeerkust te gaan rijden en zelf spots te ontdekken. Als windsurfer is er niks leuker dan op verschillende plekken te surfen!’

Meer informatie over suppen en surfen op De Kuilart? Ga langs bij het Surfcenter op het strandje van De Kuilart of check de website: surfcentersudwest.nl

Recensies

Bekijk onze Google recensies of schrijf zelf uw eigen recensie!

Nieuwsbrief

Meld je hieronder aan voor onze Mailchimp nieuwsbrief en blijf op de hoogte!